به گزارش نفت جنوب، دومین همایش ملی توسعه و آیندهنگری در صنعت پتروشیمی، با حضور مدیران ارشد، متخصصان و مسئولان حوزه انرژی، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ در صداوسیما برگزار شد.
این همایش، بهعنوان یک مجمع تخصصی میان صنعت، دانشگاه و سیاستگذاران، مهمترین چالشها و راهکارهای توسعه صنعت پتروشیمی کشور را به بحث گذاشت.
تاکید بر پایان خصوصیسازی و نقش تنظیمگری دولت
در افتتاحیه همایش، دکتر عالیپور رئیس سازمان خصوصیسازی از پایان واگذاریهای پتروشیمی گفت و بر نقش حمایتی و تنظیمگر دولت در ادامه راه تأکید کرد.
وی اعلام کرد خصوصیسازی صنعت پتروشیمی با واگذاری حدود ۶۵ شرکت به پایان رسیده و از این پس دولت باید در جایگاه حامی و ناظر باقی بماند.
نقد سیاستهای پیشین از سوی مدیران باسابقه صنعت
دکتر عبدالحسین بیات، رئیس پیشین صندوق بازنشستگی نفت، مشکلات فعلی صنعت را ناشی از حذف نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی دانست.
وی خواستار بازنگری در ساختار مدیریتی صنعت پتروشیمی و تشکیل هلدینگهای مشترکالمنافع با بازگشت نگاه زنجیرهای به مدیریت کلان صنعت شد.
استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت شرکت پتروشیمی نوری
دکتر جمشیدی مدیرعامل پتروشیمی نوری، از بهرهبرداری پروژه هوش مصنوعی برای مانیتورینگ کلی شرکت با همکاری دانشگاه شریف در آیندهای نزدیک خبر داد.
او سیاسیکاری را مانعی برای توسعه دانست و خواستار استفاده از ظرفیتهای داخلی و تخصصهای بومی در تصمیمسازیهای صنعت پتروشیمی کشور شد.
هشدار نسبت به نگاه کوتاهمدت به آینده صنعت
دکتر آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نگاه کوتاهمدت مدیران به آینده را از چالشهای اساسی صنعت پتروشیمی و سایر صنایع راهبردی دانست.
وی بر ضرورت اتکا به جوانان، توسعه فناوریهای نو و نگاه کلان برای عبور از بحرانها و توسعه پایدار صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
برگزاری دو پنل تخصصی درباره توسعه و خوراک پایدار
در پنل صبح، موضوع «الزامات توسعه صنعت پتروشیمی» با حضور مدیران ارشد شرکتهای پتروشیمی و نهادهای برنامهریزی مورد بررسی قرار گرفت.
پنل عصر با محوریت «پایداری خوراک صنایع پتروشیمی» به موضوعاتی نظیر مشکلات قیمتگذاری، زیرساختهای برق، نبود رگولاتوری مرجع و تامین خوراک پرداخت.